Despre astrologie | astrologie

Existenţa şi evoluţia Astrologiei în spaţiul carpato-danubiano-pontic s-a manifestat în general discret, practic ea a fost necercetată ca atare nepopularizată dintr-o modestie de tip ortodox dar şi din lipsa unor personalităţi pricepute şi în acelaşi timp curajoase. În schimb Astrologia noastră posedă o atestare a vechimii ei care în alte părţi, cel puţin ale Europei, nu poate fi găsită.
Iordanes istoricul de origine gotică, dar romanizat, din sec. VI d.H., născut pe meleagurile noastre, în opera sa celebră "Getica", spune despre marele preot al geţilor Deceneu, următoarele: "El observând înclinarea lor (a concetăţenilor lui) de a-l asculta în toate ramurile filosofiei ... demonstrându-le teoria celor douăsprezece semne ale zodiacului, le-a arătat mersul planetelor...". Un certificat de existenţă, naştere a unei preocupări, cum nu se poate mai clar. În privinţa datării acestuia se ştie că Deceneu a fost contemporan cu Burebista şi că a trăit deci în secolul I î.H.
Dar Deceneu de unde ştia el Astrologie? Nu ar fi putut avea antecesori chiar pe acelaşi teritoriu?

...


Pentru a vizualiza continutul integral, va rugam introduceti codul din iamgine in casuta de mai jos si apasati butonul "VREAU SA CITESC MAI MULT!"
[ Vezi avantajele ]